Vynechanie 1 kojenia

Lucia    09.08.2018, 13:38

Dobrý deň, mám 10 týždnové dievčatko, plne kojené nedávam jej ani vodu alebo čaj. idem však na svadbu a vynechám jedno kojenie, mlieko si odsajem do flašky aby mohla byť nakrmená. chcem sa opýtať či v prípade že jej bude mliečka málo, či môže dostať jednu porciu umelého mlieka. dakujem

Milá Lucia,

pre podanie umelej výživy by mali existovať dôvody, ktoré vyvážia riziká, ktoré umelá výživa so sebou prináša. Ak by ste skutočne chceli situáciu riešiť takto, odporúčame vám radšej si odsať alebo odstriekať materské mlieko aj do zásoby, ktorá uskladníte v mrazničke. A veľmi vám odporúčame v takom prípade zvážiť nepoužitie fľaše ale radšej pohárika:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/krmenie-po-prste-a-poharikom/

Vaša otázka má navyše aj iné riziká, ktoré skúste zvážiť veľmi pozorne

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=334

Ak svoje dieťatko dojčíte výlučne, viete, že dcérka sa nedojčí iba preto, že je hladná alebo smädná. Jej potrebu dojčenia totiž človek, ktorý sa o ňu bude starať v čase vašej neprítomnosti, nebude vedieť riešiť fľašou, nech by už v nej bolo odsaté alebo umelé mlieko. Otázku, ktorú riešite vy, sme riešili v minulosti s množstvom žien a snažili sme sa ich motivovať k tomu, aby účasť na svadbe riešili aj so svojim bábätkom. Väčšina žien to tak spravila a hovorili o úžasnom rodinnom zážitku a veľmi sa tešili, že sa rozhodli bábätko vziať so sebou. Vaša dcérka vás nesmierne potrebuje. A potrebuje dojčenie. A na takú udalosť, ako je svadba, deti prirodzene patria. Vezmite ju so sebou, ľudia okolo vás sa budú tešiť z krásneho bábätka, bude ozdobou svadby, budú sa s ňou fotiť, ponosia ju - možno to dokonca bude lepšie ako v bežný deň. Jej potrebu dojčiť sa nijako inak nevyriešite. Nie je dôvod, pre ktorý by ste ho na svadbe nemohli nadojčiť kedykoľvek - myslite na dojčenie, keď si budete chystať oblečenie: nachystajte si niečo, v čom sa bude dať dojčiť kedykoľvek. Zároveň dojčením budete príkladom pre mladomanželov a tiež pre ostatných, aby videli, že s dojčením sa dajú takéto udalosti absolvovať. Pokojne sa zdržte na svadbe akokoľvek dlho, 3-mesačné bábätká majú väčšinou ešte schopnosť spať kdekoľvek, obzvlášť, ak sú napríklad v nejakom nosiči/šatke. Je isté, že svadbu s dcérkou si užijete viac, ak bude s vami, ako keď ho dáte strážiť niekomu z rodiny, pretože v opačnom prípade budete neustále myslieť na to, ako sa má, a budete sa báť, že budete zo svadby musieť odísť, pretože dieťatko bude za vami neutíšiteľne plakať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Vynechanie 1 kojenia