bylinkovy prieduskovy caj

Monika    13.07.2011, 13:08

Dobry den, chcela by som sa opytat, ze ci je bezpecne popri dojceni uzivat bylinkovy caj na priedusky, konkretne obsahujuci tymian, lipu, fenikel, stavikrv vtaci , aniz a sladke drievko. Mam totiz zahlienene hrdlo. Viem, ze fenikel, aniz a sladke drievko su ok, ale neviem ze ci aj tymian. Dalej by ma zaujimalo,ze ci pitie tohto caju moze pomoct od soplikov aj stvormesacnej dcerke, teda ze ked si ja dam, ze ci ucinne latky cez mlieko mozu odpomoct aj jej rozpustit sopliky. Aj ked sa ako snazim, tak sa mi nedari jej ich uplne poodsavat. Dakujem za odpoved.

Milá Monika,

samozrejme, spokojne môžete piť spomínaný čaj. Tymián v prieduškovom čaji je pri dojčení bezpečný. Podobne ako pri ostatných liekoch a aj pri bylinkách vo všeobecnosti (až na výnimky) platí, že veľmi málo sa dostáva do materského mlieka, a preto je bezpečnejšie dojčiť a užívať potrebný liek/bylinky ako prestať dojčiť či odkladať potrebnú liečbu. Toto zároveň znamená, že to, že vy budete piť tento čaj, nepomôže vašej dcérke s jej soplíkmi. Ak je to potrebné, poraďte sa o liečbe svojej dcérky s pediatrom. Čo sa týka vás, ak by si vaša choroba vyžiadala liečbu (nielen pitie prieduškového čaju), je dobré, aby ste sa liečili, užívali nevyhnutné lieky a zároveň pokračovali v dojčení.

Zaujímavá môže byť pre vás aj táto predchádzajúca odpoveď o bylinkách: http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=60



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > bylinkovy prieduskovy caj