Antibiotika

Simona    10.01.2019, 14:29

Dobry den! Najprv chcem podakovat za Vasu poradnu, velmi pomaha. Mam skoro 7-tyzdnoveho syna, plne ho dojcim. Uz tri tyzdne sa borim s kaslom, tlakom na hrudi, riesila som to pod dohladom lekara zatial homeopatikami. Od vcera sa to vsak zhorsilo, vystupila mi teplota. Zacala som brat Paralen, ak by ma to vsak nepreslo po troch dnoch, pani doktorka mi predpisala Klacid. Citala som, ze Zinnat sa moze uzivat pocas dojcenia. Ako je to vsak s Klacidom? Maly ma koliku, nechcela by som mu sposobit dalsie tazkosti. Ale ani to nechcem, aby odo mna nieco chytil. Vopred dakujem za odpoved!

Milá Simona,

ďakujeme za vaše milé slová a podporu. Popri dojčení môžete užívať Klacid a dojčiť bez obmedzení. Nehovoriac o tom, že pokračovanie dojčenia počas choroby a užívania antibiotík, je okrem iného dôležité pre ochranu vášho bábätka pred rovnakým ochorením (na ktoré by mimochodom možno tiež priamo dostalo antibiotiká, tak, ako napríklad v tejto našej otázke z poradne dojčenia, kde matke predpísali tieto antibiotiká súčasne s jej synčekom: https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=1042). 

Pri užívaní Klacidu nemusí dojčenie časovať podľa užívania a môžete dojčiť tak, ako ste bežne zvyknutá.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok