12 tyzdnova dcerka prespi v noci aj sedem hodin

Katarina    17.12.2012, 11:19

Dobry den. Mam 12 tyzdnovu dcerku, ktora mi v noci spinka aj 7 hodin. Mam ju budit na kojenie? . Mam ju budit na papanie? Nemozem takto prist o mliecko? Cez den papa tak asi 4 - 5 krat a zakazdym na prsniku zaspinka. Vacsinou sa ale zobudi ked ju davam odgrgnut. Kojim ju z jedneho prsnika striedavo iba vecer pred dlhym spankom si niekedy pyta viac tak jej dam i druhy. Mozem prist o mlieko ked mame takuto dlhu prestavku medzi papanim? Citim ze sa mi prsniky az tak nenalievaju a su maksie ale zatial nebol ziaden plac. Dakujem .

Milá Katarína,

odpoveď na vašu otázku závisí od toho, ako dobre dcérka pije na prsníku.

Porovnajte si jej pite s týmito videami:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Ak na prsníku výborne pije, dobre priberá, je vo všeobecnosti spokojná, tak potom nemusí riešiť to, koľko v noci spí. Dôležité je, aby sa výborne nadojčila, keď je hore, toto je rozhodujúce.

Prsníky počas dojčenia striedajte podľa záujmu dcérky, ak má záujem a chce piť ponúknite jej druhý prsníky kedykoľvek. Niektorým matkám sa z dlhodobého hľadiska môže znížiť tvorba mlieka, ak dojčia len z jedného prsníka bez ohľadu na potreby dieťaťa.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > 12 tyzdnova dcerka prespi v noci aj sedem hodin