Bolest při kojení se zoubky

Aneta    15.07.2019, 23:31

Syn věk 10 měsíců, kojen na požádání plus zavedené příkrmy (snídaně, svacina, oběd, svačina, večeře). Když jde s kočárkem babicka, tak dostane i hrníček s náustkem, ale moc toho nevypije, pije pořád jen ode mě. Spíme spolu a kojení probíhá i několikrát za noc. Má vylezle čtyři zuby nahoře a dva dole. Několikrát zkusil kousnout, ale to se mi podařilo ho odnaučit. Problém je, ale hlavně v noci, kdy při kojení dost cítím jeho zoubky a hlavně když se pouští. Předpokládám, že by kojení se zuby nemělo bolet a tak asi dělám něco špatně? Chtěla bych kojit co nejdéle, ale takto je to opravdu náročné. Předem děkuji za odpověď

Milá Aneto,

v tejto situácii vám odporúčame skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože ak pociťujete na bradavkách, či dvorcoch bolesť, dôvodom tejto bolesti nie sú zúbky, ale pravdepodobne iná príčina, ktorá poškodzuje tkanivo bradaviek a dvorcov a túto príčinu je dôležité riešiť s poradkyňou pri dojčení osobne. Možné príčiny uvádzame v tomto článku:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/

Prejdite tieto príčiny s poradkyňou pri dojčení osobne, aby ste mohli riešiť všetky možné príčiny a hľadať riešenia, ktorú budú pre vás prijateľné. Medzi tieto príčiny patria aj nádobky s náustkom a niekedy stačí naozaj aj len ich občasné použitie. Či bude potrebné urobiť aj ďalšie kroky pre preliečenie bradaviek, zistíte v osobnom kontakte s poradkyňou.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolest při kojení se zoubky