Palenie bradaviek

Majka    12.08.2019, 17:55

Dobry den prajem, ja by som sa chcela opytat, dojcila som svoju dcerku do 2r. Skoncili sme s dojcenim lebo dostala do ust zabku a stale sme sa ping pongovali. Teraz ma 4 a pol roka a som tehotna. Stava sa mi vsak uz dlhsie ze ak si obleciem tricko bez podprsenky po chvili ma zacnu strasne palit bradavky. Uz som si skusala natierat canestenom asi 3-4tyzdne 1x denne ale mam pocit ze to nezabralo. Druhe babatko chcem dojcit tak dlho ako sa bude dat ale z toho palenia mam iste obavy. Viete prosim pomoct? Dakujem velmi pekne

Milá Majka,

žiadajte svojho gynekológa o liečbu bradaviek už teraz. Prípravky s obsahom klotrimazolu (Canesten) v drvivej väčšine prípadov nie sú účinné. Navyše, ak by mali byť účinné, ich aplikácia musí byť omnoho častejšia, než raz denne. Po pôrode potom urobte všetky kroky pre to, aby sa bábätko prisávalo správne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravny-zaciatok-je-dolezity/

Rovnako v budúcnosti, ak by ste znova riešili problém so žabkou, vám odporúčame skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení, aby ste spolu prešli prípadné možné príčiny vzniku tejto infekcie a prešli spoločne možné postupy liečby, pretože bolestivé bradavky je možné riešiť aj pri staršom dieťatku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Palenie bradaviek