25m syn stále nechce pít jiné tekutiny

Radka    28.08.2019, 10:35

Dobrý den,předně velmi dekuji za Vaši praci a rady,záležitosti problému s prsy jsem i dříve resila s LP.Obracim se na Vás jeste s dotazem,kde jsem se prozatím nikde ničeho nedopatrala ani nezjistila podobný případ.Syn kojeny 4-5xdenne,3x v noci) odmala moc nejedl (plné kojení do 14m),stále jídlu moc neda.Co me však velmi trápí,ze odmala jeste “nezačal pít” jiné tekutiny než MM.Uz delší dobu jsem však přesvědčena,ze MM mu jen nemůže stacit,kdyby se mi nepodařilo 3x denně mu dávat masový vyvar,tak by mu stačily 3 pleny za den (myslím,ze uz ani mleka nemám tolik,aby mu stačilo pokryt tekutiny). Přes den se o kojení aktivně sám ani moc nehlásí (jen v noci), ja mu nabízím.Navic na kojení ani nema vliv,zda je horko či ne,nemám pocit,ze by v horku chtěl pít vic. Jakékoliv tekutiny (zkousela jsem vše, vodu,stavu,čaje) z jakychkoliv hrnku,sklenicek,láhvi nechce,maximálně si jen cucne parkrat za den.jednou za čas se mi povede nějakou hrou ho přesvědčit,aby treba 100 ml vypil,ale funguje to jednou a dalsi den nic. Mam dojem,ze u nej vůbec nefunguje pocit žízně. Odhaduji,ze veškeré tekutiny vč.MM nedosahují vůbec ani 1 litru.Nyni s těmi polevkami je barva moci v pořádku.Mam však strach, kdyz mu nebudu porad dokola dávat cely den polévky a kojit,aby měl dost tekutin. A bojím se,jestli az ho jednou přestanu kojit pochopí,ze musí pít. Moc dekuji za jakoukoliv zkušenost.

Milá Radko,

rozumieme vašim obavám a musí byť veľmi frustrujúce, budiť sa každý deň s pocitom, že niečo treba zmeniť. Zdá sa, že sa vám momentálne darí zabezpečiť, aby synček mal dostatočný príjem tekutín. V domácich podmienkach je najspoľahlivejším ukazovateľom dehydratácie cikanie - môžete sledovať množstvo moču a jeho farbu. Všetko je v poriadku, ak je moč priesvitný až žltkastý (nie žltý či tmavožltý) a ak dieťatko ciká dostatočné množstvo. Zdá sa, že toto je u vás v poriadku. Materské mlieko sa skladá z veľkej časti z vody a je preto dobrý zdrojom tekutín. Pokračujte v dojčení a podávaní redších jedál a polievok. Pokúste sa napríklad na týždeň prestať synčekovi intenzívne tekutiny podávať. Dokiaľ bude mať stále číry alebo žltkastý moč, má dostatočný príjem tekutín.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > 25m syn stále nechce pít jiné tekutiny