Tmavá až čierna stolica

Simona    14.10.2019, 11:25

Dobrý deň chcela by som sa opýtať čo mohlo spôsobiť čiernu stolicu u 3.5 mesačného synčeka. Je plne kojeny, bradavky poranenie nemám, doteraz bola stolica normálnej farby posledný týždeň syn ale dosť grckal, včera to prestalo a dnes čierna stolica 2x. Ďakujem za odpoveď

Milá Simona,

čierna stolica v tejto situácii najpravdepodobnejšie súvisí s vypitím určitého množstva krvi. Z hľadiska dojčenia vám odporúčame stretnúť sa s poradkyňou pri dojčení a spoločne vyhodnotiť pitie a správanie bábätka. Krv môže pochádzať aj z prsníka, ak nevidíte poranené bradavky.

Okrem toho navštívte pediatra, aby ste túto situáciu skonzultovali aj s ním a bábätko vyšetril.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Tmavá až čierna stolica