MSM a dojčenie

Jana T.    05.08.2020, 17:19

Dobrý deň, rada by som sa spýtala, či môžem popri dojčení užívať výživový doplnok na rast vlasov s obsahom MSM. Celé zloženie výrobku: Hydrolyzovaný kolagénový prášok, látka zvýrazňujúce chuť (Erytritol), MSM, pomarančová aróma (4 %), Biotín, Kyselina askorbová (Vitamín C), citrónová aróma (2 %), sladidlo (Steviol-Glykozidy). A tiež by som sa rada spýtala, či môžem používať na tvár produkt s Retinoidom (Retinoid 5% in Squalane) - 2 kvapky večer, prípadne Retinol na obrovské strie po pôrode (keďže mi nič iné nezaberá). Dcéra je plne dojčená, má 6 mesiacov. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Milá Jana T.,

výživový doplnok na rast vlasov, na ktorý sa pýtate, môžete bez problémov užívať počas dojčenia, toto nijako neovplyvní zloženie materského mlieka alebo jeho tvorbu. Používať retinol lokálne nie je počas dojčenia ideálne, pretože existujú iné náhrady a možnosti, ktoré sú úplne bezpečné. Retinolu je vhodné sa počas dojčenia vyhnúť, je možné ho používať lokálne, ale ideálne je nie dlhodobo a nie na veľké plochy pokožky.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > MSM a dojčenie