Lastovičník počas dojčenia

Katarína    08.08.2020, 09:11

Dobrý deň. Počas tehotenstva sa mi objavili bradavice na genitáliách a po pôrode nemiznú. Môžem si ich natierať krémom z lastovičníka keď dojčím? Ďakujem Neviete mi prosím zároveň povedať či je možné doma počas bežného fungovania nakaziť bábätko týmito bradavicami? Veľmi sa bojím aby to nedostala aj malá. Ďakujem Vám.

Milá Katarína,

z hľadiska dojčenia spomínaný krém nepredstavuje žiaden problém. Z hľadiska dojčenia tiež nie je problém dať si odstrániť bradavice počas dojčenia, použiť môžete akýkoľvek zo spôsobov, ktorý sa bežne používa (chirurgicky, laserom, vypálením). Toto nijako neovplyvní tvorbu mlieka, ani zloženie mlieka. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Lastovičník počas dojčenia