Hepatitídami B

Stefania    30.10.2020, 20:40

Dobrý deň..Pri zisteni,že som tehotná mi bola z krvi zistená chronická hepatitida B.Vtedy mi na infekčnom povedali,že liečba je teraz zbytočná a mám sa zastaviť na infekčnom koli liečbe ked deň moja dcéra bude mat rok.Môj pôrodník má však teraz v 37tt poslal ešte raz na vyšetrenie koli presným hodnotám.Záver je chronická hepatitida B s vysokou virusovou náložou-24400IU/ml.Na infekčnom mi ale zrazu predpísali liek VIREAD,pri ktorom je vylúčené kojiť a mám ho začať užívať...ak by má pôrodník neposlal ešte raz na to vyšetrenie postup by bol,že dieťa by mi zaočkovali hneď po narodení a normálne by som kojila,no a o rok by som postúpila liečbu...teraz ak začnem brat tie lieky a liečiť sa ,nemôžem kojiť...čo je správne a prečo?nie je lepšie kojiť aspoň pól roka a potom už keď tak začať brat tie lieky a prestať kojiť?Aka je tam hrozba pre dieťa?

Milá Štefánia,

môžete sa liečiť, VIREAD nepredstavuje pre bábätko žiadne riziko, pri jeho užívaní je pre bábätko, aj pre vaše zdravie, bezpečnejšie pokračovať v dojčení. Bábätko by malo byť po pôrode zaočkované na hepatitídu B. Bábätko sa môže úplne normálne dojčiť bez obmedzení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hepatitídami B