Lieky na alergiu

Miroslava    02.02.2021, 14:41

Dobry den, potrebovala by som poradit, ci mozem pocas dojcenia uzivat lieky na alergiu Rupatadin vivax a Mometasone? Mala ma 6.mesiacov, doteraz plne kojena a zacali sme s prikrmami. Dakujem

Milá Miroslava,

Rupatadin rovnako ako aj iné lieky na alergiu pri orálnom užívaní má potenciál znižovať tvorbu mlieka, preto je lepšie počas dojčenia sa orálnym antihistaminikám vyhnúť. Preto pri liečba alergie sa pokúste najskôr vyčerpať všetky možnosti, ktoré máte pre lokálnu liečbu. Mnohé ženy pre zvládnutie príznakov alergie dobre reagujú na lokálne prípravky s obsahom antihistaminík a kortikoidov, pokúste sa najskôr vyčerpať tieto možnosti liečby. Ak je nutné liečiť sa celkovými antihistaminikami, potom podstúpte potrebnú liečbu a z hľadiska dojčenia buďte v kontakte s poradkyňou pri dojčení, ktorá by skontrolovala dojčením pred začatím liečby a bola by s vami v kontakte počas liečby.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Lieky na alergiu