Prerušované dojčenie

Renáta    01.03.2021, 10:19

Dobrý deň, dcérka 3mesiace, výlučne dojčená od narodenia, cumlík odmieta. Bez bolesti. Dcérka sa posledných pár dní prerušovane dojčí. Párkrát saje, potom sa vystrie v telíčku ako luk a tým naťahuje bradavku, ktorú drží v pusinke a pustí. Robí to na oboch prsníkoch, počas dňa aj noci. Nespozorovala som súvislosť s tokom mlieka, ale nevylučujem ju. Pred 3dňami absolvovala prvé očkovanie. Čím toto nespokojné dojčenie môže byť spôsobené, prosím Vás? Obe sme z toho nervózne. Budem veľmi vďačná za pomoc

Milá Renáta,

takéto správanie bábätka je vždy potrebné vyhodnocovať pri osobnom pozorovaní dojčenia. Odporúčame vám skontaktovať sa s profesionálnou laktačnou poradkyňou z nášho zoznamu:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako pitie správne vyhodnotiť. Od tohto pozorovania by sa malo odvíjať riešenie situácie. V prípade, že ide o reakciu bábätka na tok mlieka, potom by ste spoločne s laktačnou poradkyňou postupovali podľa týchto odporúčaní:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Prerušované dojčenie