Odstavenie dojčenia

Jana    15.04.2021, 15:39

Dobrý deň,môj synček má 11 mesiacov,od prveho dňa je plne dojčený,samozrejme už má aj prikrmy, ide o to že mi zistili z výteru v ústach kvasinky a nasadili liek s názvom "Fluco Sandon 150mg" Tieto tabletky sa davaju každy týžden po jednej tabletke,avšak po druhej tabletke mi bolo zakazané dojčiť,chcela by som Vàs poprosiť o radu či teda naozaj musim odstaviť malého na 9 dní ako mi bolo povedané alebo sa to dá nejako inak spraviť, Alebo teda ak nemožem dojčiť či mi viete poradiť ako to zvladnuť aby sa mi potom znova prisal a aby som nestratila mliečko,ďakujem velmi pekne

Milá Jana,

neexistuje jediný dôvod, pre ktorý by ste museli prestávať dojčiť preto, že potrebujete užívať flukonazol. Je to liek, s ktorým sú dlhoročné skúsenosti práve pri liečbe dojčiacich matiek. Pokračovanie v dojčení dieťaťa, ktoré užíva flukonazol, nijako neznamená, že by vás toto akokoľvek ohrozilo. Prečítajte si aj tieto informácie:

https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odstavenie dojčenia