Kouření iqos

Veronika    29.06.2021, 21:52

Dobrý den, v těhotenství jsem kouřila iqos, po porodu jsem přestala, chtěla jsem pořádně kojit, malému teď budou tři měsíce a já jsem hloupá, začala jsem kouřit iqos zase, dám si maximálně 6 na den ale je to opravdu maximum, kojím na požádání, takže ve vedrech si dám jen tak tři, nakojím a když usne, tak si zakouřím. Prosím Vás, mohu tomu drobečkovi ublížit? Jsem strašný sobec, nemůžu přestat, je to takový můj relax, když malý usne a já si vydechnu. Bude lepší, když začnu krmit umělým mlékem? Syn taky občas blinká, někdy jsou dny, že to z nej opravdu vyletí, muže to být kouřením? Nebo to je tím, že hrozně hltá? Když začnu kojit, tak slyším, jak polyká vzduch a začne mu to v brisku dělat paseku, dost trpí na prdíky, děláme bezplenkovou metodu. Taky vůbec po jídle není v klidu, zajímá ho okolní svět, je to takový živel. Děkuji za odpovědi. S pozdravem VK

Milá Veronika,

mnohé ženy sú schopné počas tehotenstva prestať fajčiť. Ak sa vám to podarilo, nezačínajte po pôrode znova fajčiť. Hľadajte motiváciu a pomoc, aby ste nezačali, bez ohľadu na to, aké cigarety budete fajčiť, všetky sú pre vaše vlastné zdravie škodlivé. Hľadajte motiváciu a pomoc, keď ste teraz začali fajčiť, pretože už raz ste fajčiť prestali. Neostávajte na to sama, hľadajte pomoc, aby ste mali správnu podporu.

Ale ak už fajčíte a momentálne nie je možné prestať fajčiť alebo znížiť počet cigariet, neuvažujte o skončení dojčenia - práve naopak, pomôžte svojmu dieťatku a jeho zdraviu tým, že ho budete dojčiť. Nečasujte cigarety podľa dojčenia, dojčite svoje dieťatko podľa jeho potreby. Z hľadiska vášho zdravia je pravdepodobnejšie menej škodlivé fajčiť cigarety s nižším obsahom škodlivín, ak to tak skutočne je. Z hľadiska dojčenia pri fajčení akýchkoľvek cigariet je kľúčové, aby ste pokračovali v dojčení. Dojčenie totiž dokáže eliminovať niektoré negatívne dôsledky fajčenia a dojčené deti, ktorých matky fajčia, sú štatisticky zdravšie ako nedojčené deti, ktorých matky fajčia. Takže pokračujte v dojčení. Dojčenie bude dieťaťu okrem mlieka poskytovať aj mnohé imunitné látky a protilátky, vďaka čomu bude podporovať jeho zdravie, obzvlášť čo sa týka horných dýchacích ciest, ktoré fajčenie zaťažuje. Materské mlieko vystiela nielen sliznice čreva, čím podporuje imunitu bábätka, ale aj sliznice horných dýchacích ciest, a to je v prípade, že dojčíte a neviete prestať fajčiť dôležitá ochrana pre vaše bábätko, ktorú umelé mlieko okrem mnohých iných vecí neposkytuje. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kouření iqos