Ako nenakazit babätko?

Lucia    31.08.2021, 18:19

Dobry den, prosím Vas,mame 2 mesačného synčeka, je plne dojceny, no strajkuje. Mame aj 3,5 r. dcerku. Manzel,ja aj dcerka mame vsetci dosť silnú nadchu, dcerka mala aj 38 tt. Dcerka spi so mnou a syncekom na posteli. Je na mna dost naviazana, zvlast teraz ako je aj nachladena. Ako by som mohla popri tom vsetkom najlepsie ochranit synceka pred nakazenim? V posteli som raz pri jednom,raz pri druhom...pouzivat rušku asi nema zmysel?! Dcerka nexce ist spat k ockovi, ani do svojej izby. U synceka som si obcas vsimla, akoby mal plny nostek - teraz neviem ci od mlieka /dojcime sa len po leziacky, obcas mu vyteka/ alebo mu zacina nedajboze nadcha. Ako riesit nadxu, prechladnutie u tak maleho dietatka?ak by sa prejavila? Ako ho ochranit? Dakujem pekne za radu.

Milá Lucia,

momentálne je pre vaše bábätko najlepšou ochranou pokračovať v dojčení. Choroby sú infekčné už určitú dobu pred tým, než sa prejavia príznaky, to znamená, že vaše bábätko sa už s týmto ochorením stretlo a izolovať ho od chorých členov  domácnosti tak nemá zmysel. Pre vaše bábätko to, že je teraz dojčené znamená, že dostáva protilátky proti ochoreniu, spolu s množstvom ďalších imunitných látok, ktoré sa v materskom mlieku vždy nachádzajú, protizápalových látok či probiotických baktérií a viac než 1200 ďalších látok, ktoré zo žiadneho iného zdroja potravy nezíska a z ktorých mnohé pomáhajú práve imunite. Pre vyčistenie nošteka a úľavu pre bábätko v tejto situácii sa môžete poradiť napríklad s našou profesionálnou laktačnou poradkyňou, ktorá je lekárkou so špecializáciou v ORL: MUDr. Lucia Nemašiková nemasikova@gmail.com



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ako nenakazit babätko?