Dojcenie a čipky

Jana    22.10.2021, 12:15

Dobrý deň som 6 týždňov po pôrode a mam opätovný problém s fisurou v oblasti konečníka. Nikde sa neviem dopátrať ci môžem používať rektalne čipky Proktys M pri dojčení, nechcem ublížiť malému. Ďakujem

Milá Jana,

použitie týchto čípkov nepredstavuje pre dojčenie žiaden problém, toto nijako neovplyvní zloženie ani tvorbu materského mlieka. Pokračujte v dojčení tak, ako to vaše bábätko potrebuje, bez ohľadu na to, kedy ste prípravok použili. Ak by to bolo potrebné, je možné používať aj iné prípravky, prečítajte si prečo:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie a čipky