Miminko se nechce kojit

Lucie    03.07.2022, 21:37

Dobry den, dcera má 13 týdnů, ve čtvrtek byla na očkováni proti Rotavirum, včera večer už se moc nekojila, v noci bez problému, ale nemela takový tah jako jindy. A dnes celý den prso do pusy nevzala, pouze ve spánku, ale moc toho nevypila. Snažila jsem se dokrmovat lzickou odsatym mlékem, ale vypila vždy možná 20ml, nemá vůbec chuť k jídlu. Nevím jak do ní něco dostat, dávala jsem i vodu z lahve, ale neumí z ní sát. Prso už jen vidí a pláče. Na to jak málo jedla, měla 3 řidší stolice. Poradíte jak ji nakrmit? Zda ji nutit nebo raději počkat… Dekuji, jsme zoufalí.

Milá Lucie,

v tejto situácii vám odporúčame čo najskôr sa skontaktovať s laktačnou poradkyňou osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spoločne budete vysoko pravdepodobne postupovať podľa informácií z tohto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

Kľúčové je teraz nakŕmiť bábätko, kým sa neprisaje, pokračujte v odstriekavaní svojho mlieka a skúste ho podať bábätku ideálne pohárikom:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/krmenie-po-prste-a-poharikom/

prípadne lyžičkou. Urobte kroky pre zvýšenie tvorby mlieka:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/bylinky/

a kým sa bábätko neprisaje, pravidelne odstriekavajte alebo odsávajte mlieko (aspoň 8x denne, z toho raz v noci z oboch prsníkov po 20 minút). Medzičasom sa skontaktujte s laktačnou poradkyňou, aby ste mohli urobiť čo najskôr potrebné kroky pre nakŕmenie bábätka a návrat k dojčeniu.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Miminko se nechce kojit