SK / CZ / UA / RU

Riedka stolica pri zavedeni prikrmov

Otázka

Dobry den, mojho 6,5 mesacneho syna plne dojcim na poziadanie, ale zacali sme podavat prikrmy. Maso so zleninou. Zjedol len par lyziciek. Po zavedeni tejto stravy mal stolic menej. 1x za 2 dni. Videla som na nom, ze sa trapi niekedy pri tom. Rozhodla som sa par dni prikrmy vynechat a potom opat zacat. Zacali sme davat mrkvu. Stolicu mal 1x do tyzdna. Neskor bol chory. Nadcha a kasel. Zvysil sa prechodne pocet stolic na 5 x. Potom ustupoval. Na 3x a 2x za den. Dostal aj banan aj ryzu. Po povinnom ockovani a dobrovolnom rotarixe zacal mat stolicu 4x a dnes 5 x. Ockovany bol pred 3 dnami. Stolica je riedka, nie uplne vodnata. Farba pekna zlta. Je to ok? Dnes zjedol na obed mrkvu a vo vecernej stolici uz bola. Je mozne, ze ma take rychle travenie? Dakujem krasne

Andrea | 20.03.2016, 22:07

Odpoveď

Milá Andrea,

áno, toto je možné a je to úplne v poriadku, nemusíte sa tým nijako znepokojovať. 

Píšete, že po zavedení príkrmov sa zmenila frekvencia stolice bábätka. So zavedením príkrmov sa dajú očakávať zmeny v stolici, vrátane konzistencie, frekvencie vyprázdňovania a tiež obsahu stolice - áno, nachádzajú sa tam kúsky jedla, ktoré dieťa jedlo.

Pri zavádzaní príkrmov môžete bábätku dávať rozmanité príkrmy podľa tohto nášho návod na prikrmovanie.

Podpor nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok

Najčítanejšie články

Poradňa dojčenia

Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA, o. z.

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje profesionálnu pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú laktačné poradkyne združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.

Podpor nás

Sme profesionálny tím s nadšením pre dojčenie. Stojíme za vami, podržíme vás, prinesieme vám nádej a úľavu. Nebudete v tom samy. Prinášame pomoc, poradenstvo, vzdelávanie, zasadzujeme sa za zmenu legislatívy, suplujeme štát. Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené, a preto nám pomôže každá vaša podpora pre dojčenie. Ďakujeme!

Videá

Ako dojčiť poležiačky
Kontakt koža na kožu
Vec, čo vám pomôže
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri