Kolko ml?

Katka    01.08.2017, 10:59

Dobry den, zaujimalo by ma, aka by mala byt optimalna, resp.dostacujuca davka v ml na jedno kojenie pre mesacne babetko.

Milá Katka,

pomohlo by nám, keby ste nám napísali, v akej súvislosti túto otázku riešite.

Pretože ak sa pýtate túto otázku napr. v súvislosti s tým, že sa vaše bábätko neprisáva a vy preňho odsávate svoje materské mlieko a chcete vedieť, akými množstvami by ste mali bábätko kŕmiť, potom by ste mali nechať bábätko vypiť také množstvo mlieka, aké chce a snažiť sa radšej kŕmiť ho často malými dávkami, než veľkou dávkou mlieka raz za 3-4 hodiny. Súčasne, ak sa bábätko neprisáva, odporúčame vám byť v kontakte s poradkyňou pri dojčení, pretože existujú možnosti, ako bábätko prilákať k prsníku, aby sa začalo prisávať:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/neprisava-sa/

A potom je možné, že sa túto otázku pýtate preto, že svoje bábätko napr. pri dojčení prevažujete, aby ste zistili, koľko mililitrov mlieka bábätko vypilo pri dojčení a chcete rozumieť správaniu bábätka v súvislosti s dojčením. V našej spoločnosti panuje predstava, že dobre nadojčené bábätko by malo spokojne zaspinkať a ak plače alebo je nespokojné, pije málo mlieka alebo je mlieko „slabé“. V prípade, že svoje bábätko dojčíte, nemá zmysel sa sústrediť na to, aké množstvo mlieka vypije pri dojčení. Je dôležité sledovať bábätko pri dojčení, aby ste videli, či pije:

https://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

a ako pomôcť bábätku stláčaním prsníka, aby vypilo viac mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/

Ak bábätko získava pri dojčení dostatok mlieka, je dôležité vedieť, že aj tak sa môže chcieť dojčiť často alebo dlho a že toto je normálne správanie bábätka. Prečítajte si k tomu túto odpoveď z poradne, ktorá pravdepodobne zodpovie vaše ďalšie otázky:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=5664



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok