Tandemove kojenie a hystericke zachvaty starsej

Mary    09.03.2018, 17:59

Dobry den, mam 2 rocnu dcerku a 4 mesacneho synceka. Oboch kojim, problem je, ze starsia dcerka by sa chcela kojit stale a kdekolvek. Cez den ju viem zabavit a obmedzila som kojenie na spanok, ale v noci ak sa zobudi a okamzite nema prsnik dostane uplne hystericky zachvat. A koji sa castejsie ako mladsi. Ja uz som z vecneho nespania vycerpana a uvazujem o odstaveni. Dufala som, ze sa to casom zlapsi, ako si zvykne na surodenca, ale je to stale horsie. Dakujem za radu.

Milá Mary,

mnohé staršie deti po narodení súrodenca potrebujú uistenie a prítomnosť matky, hoci túto svoju potrebu nie vždy vedia prejavovať ideálnym spôsobom. Deti vo veku vášho staršieho dieťatka navyše dokážu svoje požiadavky presadzovať veľmi nástojčivo. Na frustrujúce situácie reagujú deti, ktoré ešte nemajú dostatočné verbálne schopnosti, rozličným fyzickým spôsobom – niektoré nijako dramaticky, ale sú deti, ktoré mlátia, hryzú, reagujú hystericky a podobne. Záleží na ich temperamente a verbálnych schopnostiach. Veľmi podobnú otázku sme riešili v našej poradni v tomto odkaze:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=1751

prosím prečítajte si naše tipy z tejto odpovede a mimochodom – pri tejto matke sa situácia v priebehu pár týždňov potom začala zlepšovať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Tandemove kojenie a hystericke zachvaty starsej