Palcek a kojenie

Nika    14.03.2018, 11:09

Dobry den,snad mi budete vediet poradit.Dcerka ma takmer 5 mesiacov,je plne kojena.Odmalicka si dava do pusy palcek,bolo to najma pri zaspavani,no v poslednej dobe ma palcek v puse neustale.Trapi ma to o to viac,ze pri kojeni sa odtiahne od prsnika a do pusy si da palcek.Samozrejme,ze jej ho dam von a znova dam prsnik,ale takto to byva aj niekolkokrat pocas kojenia.Spravi to aj ked vystridam prsnik.Viete mi poradit ako by sa to dalo vyriesit?

Milá Nika,

nahrádzanie dojčenia cmúľaním palčeka je jedným z prejavov správania bábätka súvisiacich s reakciou na nedostatočný tok mlieka. Vo vašom prípade je zrejmé, že bábätko reagovalo na zníženie toku mlieka už v troch týždňoch po pôrode, kedy ste sa na nás prvý raz obrátili:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=6285

Z ďalšej otázky, ktorú ste poslali, keď má dcérka 4 mesiace, sa zdá, že s poradkyňou pri dojčení ste sa skontaktovali v treťom mesiaci po pôrode. Keďže vo vašej otázke z februára vyplynulo viacero otáznikov, napísali sme vám, aby ste nám napísali odkiaľ ste a meno poradkyne, s ktorou ste doposiaľ boli v kontakte. Prosím pokúste sa nám na tieto otázky odpovedať na emailovú adresu dojcenie@mamila.sk. Riešenie vašej situácie je vo všeobecnosti popísané v tomto odkaze:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

ale bolo by lepšie byť s vami v osobnom kontakte, aby ste mohli dostať na mieru šité odporúčania na konkrétne aspekty vašej situácie, ktoré nie je jednoduché posúdiť prostredníctvom internetu.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Palcek a kojenie