Existuje rozdiel?

Kristína    21.07.2018, 17:52

Vo Vasej predchadzajucej odpovedi na moju otazku ma zaujala informacia, ze existuju rozdiely medzi dojcenymi a nedojcenymi detmi. Su to aj rozdiely v spravani? Dakujem pekne za odpoved.

Milá Kristína,

dojčenie je fyziologická norma, je to to, čo bábätko očakáva a popri dojčení sa vyvíja spôsobom, ktorý dokáže plne podporiť pre jeho fyzické aj psychické zdravie. Dojčenie nie je len spôsob výživy. Je to aj starostlivosť o dieťa. A preto je dojčenie jednoznačne odlišným spôsobom starostlivosti o dieťa, než zažíva nedojčené dieťa. A preto aj správanie dojčených a nedojčených detí sa v niektorých aspektoch líši. Z toho práve vyplývajú odlišnosti, ktoré sme spolu riešili vo vašej poslednej otázke:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=7016

napríklad v oblasti spánku a z týchto odlišností vyplýva to, že ak vám okolie navrhuje spôsoby starostlivosti o dieťa, ktoré ste popísali (napr. používanie cumlíka, umelé predlžovanie spánku bábätka), negatívne ovplyvňujú dojčenie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Existuje rozdiel?