Cierna stolica a vytekajuci hnis z prsnika

maria    15.01.2020, 19:08

mam rocne dieta, vylucne dojcene na poziadanie, od pol roka prikrmujeme ale najviac lubi stale mlieko. predvcerom som si praskla pluzgierik od upchateho mliekovodu a od vcera mam zimnicu, teplotu 38, bolest v danom prsniku, bolest hlavy..isla som dnes k obvodnej lekarke a ta mi spravila crp, bolo 40, tak mi nasadila biseptol..poobede ked sa syn dojcil strasne ma nieco zabolelo v bradavke, odpojil sa a videla som na nej krv a hnis..potom som si ten hnus vytlacala manualne a vecer este raz.. vecer mal maly uplne ciernu stolicu..otazka znie ci mozem pokojne aj nadalej dojcit aj z tohto prsnika? Ďakujem

Milá Mária,

môžete pokračovať v dojčení, samotná krv v materskom mlieku nie je dôvodom pre nedojčenie, bábätku neprekáža a ak viete, že je možné, že dieťatko vypilo z prsníka nejakú krv, potom nie je dôvod sa znepokojovať nad tým, ak sa krv v strávenej podobe objaví aj v jeho stolici. Rovnako hnis v materskom mlieku nie je pre bábätko problém. Ale táto situácia je dôvodom pre kontaktovanie poradkyne pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste mohli spoločne urobiť potrebné kroky pre zlepšenie situácie so zablokovaným mliekovodom, ktoré uvádzame v tejto odpovedi z našej poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=6408

Jedným z dôvodov pre osobnú konzultáciu je to, že vaša situácia sa môže zlepšiť primárne zlepšením vyprádzňovania prsníka (čo zahŕňa zlepšenie polohy a prisatia) a predchádzaním tomuto stavu. Taktiež je potrebné určiť, či situáciu nesprevádza aj niečo ďalšie a či na prevenciu netreba podniknúť aj iné kroky.

Začnite okrem iného užívať lecitín v dávke 1200mg 4xdenne.

Súčasťou liečenie zablokovaných mliekovodov je aj snaha o odpočinok a spánok - skúste poprosiť rodinu, aby vám pomohli s varením, prebaľovaním či inými prácami, aby ste pár dní mohli len ležať s bábätkom v posteli, dojčiť ho a spať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Cierna stolica a vytekajuci hnis z prsnika