Salmoneloza

Barbora    14.08.2020, 10:35

Asi sme sa zle pochopili. Salmonelozu mam i ja i syn. Len on má tahší priebeh. Berie Atb. A mňa zaujíma, že keď sa malý vylieči a ja budem stále pozitívna, či ho nemôžem potom nakaziť cez mlieko. Aby sme si to nepredavali dokola.

Milá Barbora,

chápeme vaše obavy, ale platí to, čo sme uviedli v tejto odpovedi:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=8866

Salmonelóza sa neprenáša materským mliekom a dojčením, preto nie je dôvod nedojčiť. Napriek tomu je možné, aby človek so salmonelózou nakazil ľudí vo svojom okolí nedostatočnou hygienou, preto si treba dať pozor na túto oblasť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok