Dojčenie v tehotenstve

Miška    12.10.2021, 13:34

Dobrý deň prajem, ja by som sa chcela spýtať, ako je to s dojčením počas tehotenstva. Dojčím 20 mesačnú dcérku a aktuálne som v 7.t. tehotenstva. Môj gynekológ mi odporúča ukončiť dojčenie, ževraj ma to oberá o živiny, ale ja sa zatiaľ cítim dobre. Užívam vitamíny femibión 1. Je potrebné ešte doplniť nejaké ďalšie vitamíny?

Milá Miška,

v ďalšom tehotenstve je možné pokračovať v dojčení staršieho dieťatka a toto nepredstavuje dôvod na ukončenie dojčenia. Ženy bývali v minulosti tehotné popri dojčení a ženské telo s touto situáciou počíta. Bábätko v brušku dojčením neoberáte o živiny, okrem iného aj preto, že v tehotenstve vplyvom hormónov tvorba mlieka významne klesne, ale aj z iných dôvodov. Nemusíte robiť žiadne špeciálne opatrenia kvôli tomu, že dojčíte. Na otázku živín pre bábätko, ale aj mnohé ďalšie otázky, sa nás tehotné ženy v súvislosti s dojčením pýtajú veľmi často. Pripravili sme preto článok špeciálne venovaný tejto téme, odporúčame vám preštudovať si ho, nájdete v ňom odpovede na mnohé ďalšie otázky:

https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/dojcenie-pocas-tehotenstva/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie v tehotenstve