Oddialenie menštruácie počas dojčenia

Katarína    08.01.2024, 14:18

Dobrý deň, dcérka bude ma 11 mesiacov stále dojčená. Čaká ma operácia krčovych žíl a potrebujem oddialiť menštruáciu, ktorá mi na vtedy vychádza . Preložiť sa nedá a keďže mám PCOS , mám nepravidelnú. Čo môžem použit ?Ďakujem za odpoveď

Milá Katarína,

z hľadiska dojčenia je pri odďaľovaní menštruácie potrebné zvážiť to, že lieky, ktoré sa na oddialenie menštruácie používajú, majú potenciál znížiť tvorbu mlieka. Ak odhliadneme od tejto skutočnosti, z hľadiska dojčenia môžete použiť lieky, ktoré sa bežne používajú na tento účel a pokračovať v dojčení bez obmedzení.

Ak bude potrebné načasovať presne menštruáciu, použite tieto lieky a odporúčame vám skontaktovať sa s profesionálnou laktačnou poradkyňou MAMILY:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste spoločne vyhodnotili vplyv tejto terapie na dojčenie. Môže vám pomôcť, ak budete tráviť s bábätkom veľa času v kontakte koža na kožu a všeobecne vo fyzickom kontakte: spoločné spanie, nosenie, môžete si dať spoločnú kúpeľ, či vytvoriť iné príležitosti na fyzický kontakt. Spoločne s laktačnou poradkyňou by ste vyhodnotili, či nie je potrebné urobiť ešte aj ďalšie kroky pre zvýšenie tvorby mlieka:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/bylinky/

Okrem toho si prečítajte aj tieto tipy, ako podporiť dojčenie s ohľadom na operáciu:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=4558



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Oddialenie menštruácie počas dojčenia