Odmietanie prsníka u prvého dieťaťa a druhe dieta

Andrea    01.01.2022, 23:39

Dobrý deň, prvého syna som vôbec nekojila, lebo absolútne odmietal môj prsník od porodu.Akonáhle som ho chcela priložiť začal plakat, skúšala som hocikedy počas dňa, vždy to bolo rovnake. Vždy začal plakať tesne pred prebudením a keď bol kľudný, tak ho môj prsník vždy nahneval a kričal, nebolo možné ho na prsu ukludnit, takže z neho ani nikdy nesal. Pritom som mala bezproblémovy pôrod a stále sme boli kontakt telo na telo, lebo bol len vtedy kľudný, ale nikdy prsník nevyhladával a nechcel sa prísat. Žiadne zdravotné problémy nemal. Najprv som odsavala, krmila cez cievku cez prst, po 3 mesiacoch som to nakoniec vzdala, už to bolo neúnosné. Teraz čakám ďalšie babo a preto by som vás chcela poprosiť o radu (ak by bol druhý syn rovnaký), čo by ste mi poradili robiť v tomto prípade. Ako ho primat k tomu, aby sa vôbec mal záujem prisat a nielen sa tulit. Ďakujem pekne

Milá Andrea,

je pochopiteľné, že takáto skúsenosť vzbudzuje obavy a ako riešenie tejto situácie vám ponúkame skontaktovať sa ešte teraz v tehotenstve s profesionálnou laktačnou poradkyňou MAMILY:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spolu s poradkyňou prejdete jednotlivé kroky, ktoré pomôžu, aby dojčenie začalo čo najlepšie. Prečítajte si tento dokument hovoriaci o tom, čo je dôležité pre správny začiatok dojčenia:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravny-zaciatok-je-dolezity/

Pomôcť vám môže aj kniha Praktický návod na dojčenie ponúkajúca praktické informácie s množstvom inštruktážnych fotografií a návodov:

http://www.mamila.sk/pre-matky/kniha-prakticky-navod-na-dojcenie/

Radi by sme vás povzbudili aj v tom, že každé bábätko je iné a to, čo sa dialo pri prvom bábätku, sa rozhodne nemusí zopakovať pri vašom druhom bábätku. Akýkoľvek problém by sa však vyskytol, budeme tu pre vás a radi vám pomôžeme. Už v pôrodnici môžete byť v kontakte s vašou laktačnou poradkyňou aspoň telefonicky či online. Po pôrode môžete s laktačnou poradkyňou skontrolovať, či je všetko v poriadku. Spoločne s laktačnou poradkyňou môžete urobiť všetky potrebné kroky, ak by sa čokoľvek dialo. V prípade, ak by sa bábätko neprisávalo, existujú spôsoby, ako bábätku pomôcť začať sa prisávať a prešli by ste ich spoločne s osobnom kontakte s laktačnou poradkyňou. 

Pozrite si tiež videá prisávania a pitia:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Navyše k videám si prečítajte tento návod na to, ako sa bábätko prisáva:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/
Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka.

A tiež si pozrite fotky správneho prisatia:
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Naučte sa, ako pomôcť bábätku stláčaním prsníka, aby vypilo viac mlieka:
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/

V sekcii Články na našich stránkach nájdete množstvo ďalších informácií

http://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odmietanie prsníka u prvého dieťaťa a druhe dieta