Drmek (Vitex)

Eva    15.01.2022, 22:11

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je to s kojením a užíváním byliny drmek(vitex). Kojim 12M chlapce a mám nepravidelný cyklus s luteální insuficiencí, kojime cca 8x denně. Bylo mi na to doporučeno užívání drmku, ale prý může snižovat prolaktin a tím pádem se bojím o kojení. Kojíme stále dost. Děkuji mnohokrát za odpověď .

Milá Evo,

tento doplnok výživy nepredstavuje pre dojčenie problém, pokračujte v dojčení tak, ako to vaše dieťatko potrebuje, dojčenie je preňho naďalej mimoriadne dôležité. Čo sa týka prolaktínu, tak v tomto čase po pôrode už hladina prolaktínu je vo všeobecnosti taká istá nízka, či žena dojčí alebo nedojčí. Tvorba mlieka pokračuje už bez ohľadu na hladinu prolaktínu. Menštruačný cyklus sa vám vrátil práve preto, že už je hladina prolaktínu taká nízka, že nebrzdí návrat menštruačného cyklu.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Drmek (Vitex)