Bolesti pri dojčení

Martina    05.03.2013, 20:28

Dobrý deň. Potrebovala by som poradiť. Mám 5 týždňovú dcérku ktorú plne dojčím. Mám však strašné bolesti pri kojení. Trochu to prejde asi tak do 5 minút. Bradavky ma bolia aj po krmení a sú veľmi citlivé na dotyk. Nemám žiadne hrče ani nemám horúčku takže zápal to asi nie je. No robí mi to veľké starosti a bojím sa že ak to neprejde tak by som mohla stratiť mlieko. No chcela by som dcérku dojčiť tak dlho ako sa bude dať. Trvá to už asi 4 dni. Prosím poraďte mi. Ďakujem

Milá Martina,

riešenie je nájsť príčinu bolesti a odstrániť ju. Preto je dôležité, aby ste sa stretli s poradkyňou pri dojčení, ktorú si môžete vybrať z tohto zoznamu:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Prvý krok je zlepšenie polohy a prisatia bábätka. Nech je príčina bolesti akákoľvek, zlepšenie polohy a prisatia je vždy základom pre jej odstránenie. Je možné, že napriek čítaniu a videám prisatie dcérky nemusí byť ideálne, pretože detaily takéhoto prisatia sa často dajú dotiahnuť až pri osobnom kontakte.

Na našej webovej stránke si tiež môžete pozrieť videá toho, čo sa v knižke popisuje:

Skúste tieto videá napodobniť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Na týchto videách sa tiež naučíte poznať, či bábätko skutočne dobre papá a pije mlieko.

Navyše k videám si prečítajte tento návod na to, ako sa bábätko prisáva:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Pozrite si aj fotky správneho prisatia, ktoré sú podobné tým v knižke:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Okrem toho si ohľadne bolesti pri dojčení prečítajte tento materiál:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/boli-to/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolesti pri dojčení