Fenistil kapky u kojence

Veronika    12.04.2022, 14:49

Dobrý den, malý dostal od lékařky kapky Fenistil na svědivou vyrážku. Už dva měsíce se škrábe na hlavě a po celém těle. Seborea snad už ustupuje, ale na těle má suchou a zarudlou kůži. Jsou mu necelé 4 měsíce, plně kojíme, i když v počátcích to nebylo lehké a řešili jsme kojení s LP. Po kapkách prospí celou noc a nebudí se na kojení. Spí moc tvrdě. Budit ho nechci, ale bojím se vlivu na laktaci (zatím jsem jednou za noc odstříkávala mléko) a také vím, že to asi není úplně přirozené pro kojence spát 8-9 hodin bez probuzení a krmení. Děkuji za radu.

Milá Veronika,

ak synček potrebuje tieto lieky, to, čo je kľúčové, je zabezpečiť, aby sa v čase, kedy nespinká, skutočne dostatočne výdatne dojčil. Toto môžete znova prejsť so svojou laktačnou poradkyňou, s ktorou vyhodnotíte ako aktuálne vyzerá pitie bábätka na prsníku a jeho správanie pri dojčení. Snažte sa počas dňa s bábätkom tráviť veľa času vo fyzickom kontakte, ideálne aj v kontakte koža na kožu, použite nosenie a spoločné spanie na to, aby sa bábätko mohlo prihlásiť o dojčenie vtedy, kedy bude na dojčenie pripravené. Odstráňte všetky možné príčiny, ktoré by mohli spôsobovať, že bábätko sa v noci nezobudí, hoci by sa inak mohlo, napríklad cumlík, či to, že bábätko nespí spoločne s matkou. Ak sa v noci zobudíte na pocit preplnených prsníkov a máte možnosť si mlieko odstriekať alebo odsať, môžete tak urobiť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Fenistil kapky u kojence