Odmieta inú polohu

Miriam    16.04.2022, 09:59

Dobrý deň, prosím Vás ako mám naučiť dcérku (6mes) kojiť sa v akejkoľvek inej polohe než na posteli poležiačky? Keď mala 2-3 mesiace prešli sme si štrajkom kedy sa dostala s kojením na posteľ v polospánku. S kojením už nemáme problém až na to teda, že na ruky, vankúš alebo hocijako inak piť nechce. Ak ma nebije a neškriabe keď to skúšam tak sa len krúti a prehýba v chrbte, odtláča sa a čím viac to od nej chcem, tým je to horšie až začne plakať… Nedá sa s ňou nikam ísť pretože je schopná xy hodín nejesť až kým nie je na posteli. Som z toho už zúfalá a popravde mám chuť s celým kojením už skončiť. Ibaže ona mi odmieta aj príkrm, ktorý začíname skúšať. Vopred vďaka za rady.

Milá Miriam,

v tejto situácii vám odporúčame sa skontaktovať s poradkyňou pri dojčení, ktorá vašu situáciu pozná z minulosti a ktorá s vami znova prejde situáciu so štrajkom, vyhodnotíte, ako vyzerá pitie bábätka a jeho správanie pri dojčení. To, čo popisujete, znie ako situácia, kedy toto správanie bábätka je posledným príznakom štrajku, ktorý ste intenzívne zažívali pred časom. Opatrenia, ktoré ste používali v čase, kedy bol štrajk najviac vypuklý, vám pomôžu aj teraz. Toto sa zlepší, ale momentálne je situácia ešte stále náročná. Má obrovský zmysel, že teraz budete robiť kroky, ktoré aj pred časom dojčenie zlepšovali. Kým sa štrajk zlepší úplne, môžu existovať obdobia, ako je toto, že bábätko sa už spoľahlivo prisáva v niektorej polohe a iné polohy ešte odmieta. Toto sa bude postupne zlepšovať, ale chce to čas. To, čo môžete zatiaľ skúsiť urobiť - ak sa situácia zlepšila a bábätko schopné sa dojčiť poležiačky a v šatke/nosiči, pravdepodobne spoločne s poradkyňou budete môcť nájsť aj polohu, v ktorej nadojčíte bábätko posediačky. Môžete na to vyžiť na príklad aj fitloptu. Chce to experimentovanie a trpezlivosť.  Využívajte pre tieto pokusy čas, kedy je bábätko spokojné, ideálne vtedy, keď sa precitá a je rozospaté.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odmieta inú polohu