Ranní zvracení

Markéta    29.07.2022, 10:12

Dobrý den, Dcerka 16m kojená ale už i papa. Jsme teď v nemocnici s průjem, ale moje otázka je. Zvrací už týden vždy ráno když se napije na lačno hodně mlicka přes den pak už nezvraci ale to už míchá jídlo s trochou mlicka. Nemůže ji náhodou zniceho nic mě mléko dělat zle? Nic nového jsem nejedla i když by se to do mléka dostat nemělo. Hezky den 

Milá Markéto,

v situácii, ktorú popisujete, sa zdá byť zvracanie dcérky najpravdepodobnejšie súvisiace s tým, že trpí nejakou črevnou infekciou, ktorá spôsobuje aj hnačky. Toto nesúvisí s tým, čo ste vy zjedli. Samotné zvracanie materského mlieka nespôsobuje zdravotný problém a nie je dôvodom pre obmedzovanie dojčenia ráno. Nemusíte sa obávať dcérke ráno dojčenie ponúknuť. Pri zvracaní a hnačkách je najväčším dôvodom na obavu strach z dehydratácie dieťatka a to je vo vašom prípade sledované a pokryté tým, že má dostatočný príjem tekutín po zvyšok dňa. Nemusíte sa teda obávať, pokračujte v dojčení. Dojčenie je najlepšou liečbou črevných infekcií.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ranní zvracení