Dávky B vitaminů vhodné při kojení 4 letého dítěte

Ivona    01.08.2022, 13:04

Dobrý den, kvůli vyčerpání a neurologickým potížím po onemocnění covidem jsem brala hořčík a vit B12, B6, B1. U B6 jsem se snažila dodržovat max 20mg denně, jak jsem slyšela doporučení. Nyní jsem dostala darem tento přípravek pro celkovou kondici atp. https://73.hcy-vitality.cz/detail/homocystein-vitality-s-betainem/ Tam je dávka 30mg B6. A další vitaminy jsou tam také ve vyšších dávkách. Zajímá mě, zda když kojí do samoodstavu 4leté dítko, párkrát za den (spíše ráno a večer), je možné tyto vitaminy bez obav užívat. Nebo zda je možné je užívat alespoň při úpravě množství (jsou v kapslích, tak se dá část odsypat). Velmi děkuji

Milá Ivono,

z hľadiska dojčenia tento prípravok nepredstavuje žiaden problém, pokračujte v dojčení popri jeho užívaní, dojčenie nemusíte časovať či obmedzovať podľa použitia tohto prípravku.

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dávky B vitaminů vhodné při kojení 4 letého dítěte