Mavenclad - Cladribine

Anna    23.12.2022, 21:46

Dobrý den, Známé bylo mi řečeno, že musí ukončit kojení kvůli léčbě. Jedná se o lék Mavenclad, s látkou Cladribine. Vím, že u většiny léků je kojení možné, ona by moc ráda kojila dále, miminko má teprve necelý rok, ale léčba je nutná. Mohu se zeptat, jak to je? Na LactMed jsem nic nenašla. Moc děkuji předem.

Milá Anna,

tento liek nie je vhodné užívať počas dojčenia. Otázkou je, či je možné prípadne liečbu odložiť. Ak nie, dá sa po skončení liečby zvážiť návrat k dojčeniu. Ak by k liečbe došlo, tak s laktačnou poradkyňou MAMILY je možné konzultovať, ako zachovať dojčenie po skončení liečby: 

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Mavenclad - Cladribine