Fosfatový roztok

Darina    23.12.2022, 21:46

Dobrý deň, doktorka nám predpísala fosfatový roztok lebo ho mal malý (4m) malo v moči. Ten moč nebol ranný, ale odobratý tak pred obedom. Vápnik mal v norme. Hlavičku nemáme zležanú, ani problém s kosťami. Predpísala mu 3x 5ml, čo sa mi zdá veľa na to, že si to neoverila aj z krvi. Malý sa narodil 41t s váhou 3850g. Z čoho sa má testovať primárne, či je toho fosforu dostatok? Nie je dávka 3x5ml denne prehnaná? Ďakujem

Milá Darina,

odporúčame vám, aby sa v tejto veci obrátili na svoju pani doktorku, pretože v rámci laktačného poradenstva sa vám k tomu nedokážeme vyjadriť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Fosfatový roztok