Přípravek na libido při kojení

Lucie    26.12.2022, 17:11

Dobrý den, kojím již pomalu třetím rokem a vše je naprosto v pořádku. Tedy kromě mého libida, které má dlouhodobě dovolenou. Byl mi doporučený bylinkový přípravek s hrozným názvem Tvrdolín. Ve složení jsou uvedeny pouze tyto čtyři bylinky: ženšen, kotvičník, pískavice, maca. A balení na měsíc váží 36g. Jedná se tedy relativně o malé množství, ale je dosti zdůrazněno, že je nevhodné u kojení. Zajímalo by mě, jestli je to opravdu nevdhodné. A případně budu moc vděčná pokud byste znali klidně i nějakou alternativu. Děkuji.

Milá Lucie,

z hľadiska dojčenia tento prípravok pre dojčené dieťatko nepredstavuje žiaden problém. Senovka (pískavice) môže pozitívne vplývať na tvorbu mlieka. Maca tvorbu mlieka nijako neovplyvňuje: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12525260 a  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20090350 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Přípravek na libido při kojení