Léky Doxyhexal a diclofenac

Jana    02.01.2023, 20:42

Dobrý den, kvůli zánětu kloubu beru nyní tyto 2 léky - doxyhexal a diclofenac na 14 dni. Kojila jsem, teď odsavam a vylivam. Dcera má 9,5mes ale kojení se ještě vzdát nechci. Rada bych se zeptala, zda až doberu léky, mohu začít po dobrani ihned kojit, nebo tam mám nechat pauzu než se zmetabolizuje vše? Jak dlouhou pauzu prosím? A co teď dělat, aby dcera za ty cca 2-3 týdny prso zas přijala? Děkuji

Milá Jano,

môžete sa vrátiť k dojčeniu, nemusíte na nič čakať. Pri užívaní týchto liekov je bezpečné pokračovať v dojčení. Diklofenak je z pohľadu dojčenia najvhodnejší možný liek. O doxycyklíne (ktorý je účinnou látkou napríklad aj lieku s názvom Doxyhexal) si môžete prečítať túto odpoveď z našej poradne dojčenia:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=8861



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Léky Doxyhexal a diclofenac