Mesačný syn ktorý NIE JE dojčený pri kŕmení z fľaše plače, odťahuje sa.

Nikola    04.01.2023, 13:59

Dobrý deň, prosím Vás vedeli by ste mi poradiť aj keď nedojčím. ( Malý sa mi ani raz neprisal na bradavky, v porodnici sme skúšali aj klobúčiky, no neúspešne, a keďže je narodený v 35tt. A klesal mu cukor, zvolili sme túto alternatívu. ) Pri každom kŕmení najprv prebalime a tak ieme papať. Malý je taký hladný, že sa vrhne na tú fľašu, a len po pár sekundách sa začne nervacit a odsúvať, v brušku počuť ako mu skvrka, hneď na to začne tlačiť na stolicu. Tympadom vyplýva mliečko. Stolicu má stale vodnatu. Príde mi to, akoby ho bolelo bruško. Nevie sa v kľude napapať. Počas jedného papania dávame aj 10x odgrgnut, zakaždým odgrgne, plus vyjde aj mliečko. Niekedy aj prúdom. Môže byť, že mu nesedí mlieko? Môže mať reflux ? Ďakujem Môže to

Milá Nikola,

takéto správanie bábätka sa môže napríklad viazať na vystihovanie správnych okamihov na kŕmenie tak, aby bábätko nebolo príliš hladné a príliš unavené. Môže pomôcť, ak vynecháte úvodné prebaľovanie a začnete bábätko kŕmiť hneď (bábätká aj tak zvyčajne kakajú a cikajú počas kŕmenia, čiže plienka nezostane dlho čistá). Mohlo by pomôcť častejšie kŕmenie po menších dávkach, sledovanie signálov bábätka, ktoré vyjadrujú záujem o kŕmenie alebo únavu a potrebu spánku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Mesačný syn ktorý NIE JE dojčený pri kŕmení z fľaše plače, odťahuje sa.