Noční cesta autem a kojeni

Lenka    14.02.2023, 13:05

Dobrý den, nemůžu nikde dohledat informace nebo pořádné zkušenosti.. malému bude cca rok, když bychom radi podnikli cestu s nočním přejezdem. Nemate zkušenosti od maminek, jak cestovat a přitom v noci úspěšně kojit? Moc děkuji

Milá Lenko,

takáto situácia si vyžaduje individuálne zhodnotenie, ktoré by malo vychádzať najmä z vášho poznania dieťatka. Každé bábätko sa môže správať v tomto ohľade inak. Je pochopiteľné, že takáto cesta môže byť náročná pre dieťatko aj osoby okolo neho. Dojčenie má potenciál takúto situáciu v maximálnej možnej miere uľahčiť. Naplánujte si na cestu dostatočne veľa času aj s časovou rezervou na zastávky, počas ktorých dieťatko nadojčíte, upokojíte. Niektoré deti zvládnu takúto cestu bez problémov, dokonca prespia celú cestu, ak ide o nočné cestovanie, iné budú potrebovať pomoc s utíšením a v tomto ohľade vám dojčenie bude pomáhať. Je tiež možné, že dieťatko nebude časť cesty spinkať, vzhľadom na jeho vek vám môže pomôcť vziať si na cestu knižky, či jedlo do ruky a hračky, ktoré môžu odpútať pozornosť a zabaviť dieťatko.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Noční cesta autem a kojeni