Rozširený mliekovod

Silvia    29.03.2023, 21:22

Dobrý deň, prosim Vás je rozširený mliekovod normálny počas dojčenia? Rozbolel ma prsník a lekár na USG vyšetreni mi povedal, že to je kvôli dlhému dojčeniu ( dieťatko má 2 roky), vraj mám prestať s dojčením, chcela som počkať do samoodstavenia dieťatka, pretože prsník je pre ňho jediná metóda ukludnenia ale zaujíma ma, či si môžem nejak tým ublížiť, ak ho budem dojčiť i naďalej, pociťujem v tom prsníku bolesť každy mesiac už asi 3 mesiac po sebe a strieda sa to podľa toho v akej fáze cyklu sa nachádzam ale je to bolesť iba pri zatlačení naň. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Milá Silvia,

dojčenie nespôsobuje poškodenie mliekovodov, práve naopak, dojčenie je pre zdravie ženy dôležité a jedným z mnohých dôvodov je aj vplyv dojčenia na zdravie prsníkov ženy. Všetky kampane proti rakovine prsníka by sa mali zameriavať na dojčenie. Ak pociťujete bolesť v prsníku, príčinou nie je to, že dojčíte dieťa na upokojenie, či to, že dojčíte 2-ročné dieťa. Bolesť v prsníkoch v súvislosti s niektorými fázami cyklu popisujú mnohé ženy aj bez ohľadu na dojčenie. Môžu existovať ďalšie faktory, ktoré môžu prispievať k bolesti, akú pozorujete. Ak by ste mali záujem, môžete nám poslať fotografiu nálezu z ultrazvukového vyšetrenia (so zakrytím citlivých osobných údajov) na dojcenie@mamila.sk a odpovie vám lekárka, ktorá sa špecializuje na vyšetrenia prsníkov.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Rozširený mliekovod