Kojení&KET

Markéta    02.04.2023, 14:57

Dobrý večer, Kojím syna 3r2m a měli bychom podstoupit další KET.Na jednom už jsme byli,ale bohužel nám nevyšel.Může mít kojení nějaký vliv na úspěch KETu? Děkuji za odpověď

Milá Markéto,

neexistujú štúdie, ktoré by poukazovali na to, že dojčenie je rizikovým faktorom pre úspešnosť KET, pre zahniezdenie embrya, či pre zvýšené riziko potratu alebo predčasného pôrodu. Hoci sa ženy často dozvedajú podobné informácie, často jednoducho preto, že dojčenie vníma ako ľahko vynechateľné, „pre istotu“ a tiež ako „zbytočné“ pre väčšie dieťatko. To znamená, že z hľadiska dojčenia nie je dôvod, aby ste nemohli pokračovať v dojčení synčeka, pre ktorého je dojčenie stále veľmi dôležité. KET môžete absolvovať aj s potrebnou terapiou, môžete si pozrieť aj tieto odkazy:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=10289

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=8349



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok