Dvihanie sa pri dojceni a plakanie

Miroslava    14.08.2023, 16:33

Dobry den, dcerka 4,5 m, sa pri dojceni stale dviha musim jej pomoct posadit,zacne strasne plakat a potom sa hodi do lahu a snazi sa prisat, prisata je niekedy len 5 sekund a znova to iste dookola. Ked stlacim bradavku mlieko vystrekne,takze mlieko podla mna mam.

Milá Miroslava,

správanie bábätiek pri dojčení je ideálne zhodnotiť počas osobnej návštevy laktačnej poradkyne, aby toto pozorovanie bolo relevantné:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Váš opis vyznieva ako správanie, ktoré súvisí so zmenou vo vnímaní toku mlieka, na ktorý bábätko reaguje nespokojnosťou. To nevylučuje to, že pri stlačení prsníka mlieko vystrekne. Otázkou je, ako konštantnosť toku mlieka vníma bábätko počas celého dojčenia. Je možné, že sa tok mlieka zmenil oproti tomu, ako to vyzeralo v prvých týždňoch dojčenia. Toto celé je o to pravdepodobnejšie, keď píšete o to, že bábätko aj plače. 

Môžete skúsiť dojčiť bábätko v polospánku, pri prebúdzaní, pri zaspávaní alebo počas pohybu, chodenia, hojdania či spievania. 

Okrem toho môžete urobiť aj ďalšie kroky na zlepšenie situácie:  

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dvihanie sa pri dojceni a plakanie