Protikvasinkova dieta

Eliška    15.01.2024, 08:55

Dobrý den. Kvůli neustupujici moucnivce u dítěte a kvasince na bradavkách jsem držela protikvasinkovou dietu bez cukru, bílé mouky, jednoduchých sacharidů. Včera jsem si vzala i oreganovy olej a asi mi začal die off syndrom. Přes noc velké nadýmání, několik stolic. Prý se toxiny z odumírajících kvasinek dostanou i do mléka. Není toto nějak nebezpečné pro 4 měsíční dítě? Jak prosím nejlépe postupovat? Děkuji mockrát

Milá Eliško,

môžete pokračovať v dojčení. Príznaky, ktoré popisujete, neznamenajú, že v materskom mlieku sa budú nachádzať toxíny, aj keby skutočne išlo o to, že sa rozpadajú bunky kvasiniek v dôsledku vašej liečby vo vašom tele. Na to, aby sa toxíny nachádzali v materskom mlieku, by sa museli najskôr nachádzať vo významnom množstve vo vašej krvi, čo sa nedeje. Pokračujte teda v dojčení tak, ako to vaše bábätko potrebuje, dojčenie nemusíte teraz nijako časovať, či obmedzovať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Protikvasinkova dieta