Je možné ísť v období dojčenia na infuziu vitamínu C?

Ivana    18.01.2024, 09:52

Dobrý deň, Poprosila by som vás o radu ci je možné /vhodné v období dojčenia ísť na podpornú liečbu infuziou vitamínu C? Ďakujem

Milá Ivana,

napriek tomu, že bežné dávky vitamín C nie sú pre dojčenie problém, vysoké dávky vitamínu C - dávka, ktorú spomínate - nie sú počas dojčenia vhodné z viacerých dôvodov. Pre dojčiace matky existuje odporúčanie, aby maximálna denná dávka bola 100 mg/deň. Obavy z vysokých dávok vitamínu C sú pravdepodobne o niečo viac opodstatnené pri infúznej liečbe vitamínom C, keď vitamín C dosahuje vysoké hladiny v krvi a tým pádom aj v materskom mlieku. Takúto terapiu vám počas dojčenia neodporúčame - a to aj pre to, že existujú terapie dojčiacich žien, ktoré sú pre dieťa oveľa bezpečnejšie. Z vašej otázky nevyplýva, akú diagnózu riešite, radi zodpovieme vaše prípadné ďalšie otázky o iných liekoch či spôsoboch terapie na emailovej adrese dojcenie@mamila.sk.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Je možné ísť v období dojčenia na infuziu vitamínu C?