Mohu pít odvar z cuti cuti a maky?

Kristýna    09.02.2024, 19:50

Dobrý den, mám 8m chlapečka, kterého kojim+ klasické přikrmy. Momentálně se mi rozjel chronický zánět slinivky a mám silné bolesti… na podporu slinivky mi byly doporučeny jihoamerické byliny cuti cuti s maka… všude ale bohužel čtu, že není vhodný při kojení a pro děti do 3 let? Mohou tyto čaje nějak miminku ublížit?

Milá Kristýna,

ospravedlňujeme sa za neskoršiu odpoveď, potrebovali sme viac času na overenie si informácií o cuti-cuti. Z hľadiska dojčenia však môžete obe tieto byliny používať a pritom dojčiť bez obmedzení, časovania dojčenia. Dojčite teda tak, ako to vaše dieťatko potrebuje aj ďalej. A súčasne môže byť pre vás dôležitá aj informácia, že dojčiaca žena má právo aj na potrebnú liečbu a teda nemusí obmedzovať svoje zdravie len preto, že dojčí, ak by sa jej situácia dala zvládať liekmi:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Mohu pít odvar z cuti cuti a maky?