Yzop lekarsky

Ivana    25.02.2024, 19:22

Dobry den, je prosim, Yzop lekarsky vhodny pocas dojcenia? Neovplyvnuje negativne tvorbu mlieka? Tiez sa neviem dopatrat k tomu, ci je vhodny aj pre rocne dieta. Pomaha vraj vykasliavaniu a pri nadche. Rada by som ho dala aj rocnemu syncekovi. Dakujem za odpoved.

Milá Ivana,

z hľadiska dojčenia nepredstavuje používanie tejto bylinky problém, nebude znižovať tvorbu mlieka ani ovplyvňovať jeho zloženie. Dojčite podľa potrieb bábätko naďalej. Či je možné, aby ste podávali tento prípravok aj dieťaťu, je potrebné riešiť s pediatričkou.

Kašel ako taký je príznak a sám o sebe si nevyžaduje lieky, ale ak by ste uvažovali o nejakých iných prípravkov, prečítajte si aj tento článok, ktorý hovorí o ďalších liečivách, ktoré ľudia niekedy používajú pri ochoreniach prejavujúcich sa kašľom alebo nádchou:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/dojcenie-a-prechladnutie/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Yzop lekarsky