Vyrazka na dvorci

Veronika    01.03.2024, 10:07

Dobry den, mam vyrazku na lavom dvorci pri bradavky. Dost to boli, az pali. Pri kojeni dost trpim nakolko je blizko bradavky. Vyrazka je cervena, a tvrda. Nevyteka hnis. Babatko ma 16 mesiacov a kojim iba z toho prsnika nakolko pravy prsnik odmieta už dlhsiu dobu. Poprosim Vas o radu čo by som si mohla na to dat. Dnes je druhy den ako mam vyrazku.

Milá Veronika,

problémy s prsníkmi a bradavkami nie je jednoduché diagnostikovať prostredníctvom internetu. Jedna z možností je, že ide o vyrážku, ktorá je vlastne zápalom žliazky na dvorci bradavky. Ak by sa javilo, že sa už vyrážka naplnila hnisom, môže byť účinné ju prepichnúť a hnis vytlačiť. Ak je v stave, kde je tvrdá a červená, môžete vyrážku začať ošetrovať zriedeným výťažkom z grapefruitových semienok a premasťovať ju počas dňa olivovým olejom. Pred dojčením môžete použiť gél s Ibalginom na zmiernenie bolestivosti. Odporúčame vám však skontaktovať sa aj osobne s profesionálnou laktačnou poradkyňou MAMILY:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby bolo možné presne zhodnotiť, či ide skutočne o takýto typ vyrážky a tiež, aby ste mohli dostávať na mieru šité odporúčania podľa toho, ako sa bude situácia vyvíjať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Vyrazka na dvorci