Parmezan a Grana Padano

Barbora    03.03.2024, 23:27

Dobry den, Viem ze by sa nemali jest nepasterizovane ovčie vyrobky kvoli riziku encefalitidy, ale chcem sa spytat na tvrde syry z nepasterizovaneho mlieka ako je Grana Padano a Parmezan. Je tam rovnake riziko ako napriklad pri bryndze ci syroch zo salasa? Velakrat citam ze parmezan a grana padano sa zavadza uz detickam od 1 roku, ale na slovenskom trhu som nenasla ani jeden co by mal v zlozeni pasterizovane mlieko, znamena to, ze ak dojcim dieťatko starsie ako 1 rok, uz si mozem zaviest do stravy tieto syry? Vopred dakujem krasne za odpoved.

Milá Barbora,

tieto syry môžete konzumovať bez obáv a obmedzení aj počas dojčenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Parmezan a Grana Padano