Zrniečka v stolici

Jana    26.03.2024, 11:12

Dobrý deň , syn má 2 mesiace, plne dojceny, má vyše 7 kíl a je spokojný. Od včera sa mu v stolici objavili tvrdé zrniečka úplne miniatúrne, takže neviem povedať, na co sa podobajú ale subtmavsej farby. Tento týždeň sa mu robil test na e.coli, pretože 6 ročnej dcére objavilo s.coli shiga toxín minulý týždeň a tiež sa mu robil výter z nosa. Aj e coli aj výter z nosa sú negatívne. Nerozumiem a mám strach čo tie zrniečka sú keď sa len dojčí. Dakujem

Milá Jana,

stolica vášho bábätka ktorú popisujete, teda so zrniečkami ako krupica, je normálna a nemusíte sa ňou nijako ďalej zaoberať. Stolica dojčených detí môže takto vyzerať, z hľadiska dojčenia pokračujte v dojčení tak, ako doposiaľ, dojčenie neobmedzujte, nechajte bábätko sa dojčiť podľa svojich potrieb.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zrniečka v stolici